Wat is microdermabrasie?

Microdermabrasie is heel populair. Dit komt omdat het na een enkele behandeling al een prachtig resultaat kan geven. Het vermindert acne littekens, fijne lijntjes en laat je huid stralen. Maar hoe gaat microdermabrasie in zijn werk en wat doet het voor je huid? Dat lees je in deze blog. 

Hoe werkt microdermabrasie?

Microdermabrasie wordt uitgevoerd met een apparaat. Dit apparaat trekt de huid vacuüm en schuurt met kleine microkristallen over de huid. Hierdoor worden dode huidcellen verwijderd en zal de huid zelf nieuwe cellen aan gaan maken. Als je wel eens een peeling hebt gehad bij de schoonheidsspecialiste kun je het daarmee vergelijken, maar dan dus met behulp van een apparaat. De specialist kan zelf bepalen hoe diep de peeling gaat, daardoor wordt je huid dus niet beschadigd. Hoe vaker je een microdermabrasie behandeling laat uitvoeren, hoe mooier je huid op een gegeven moment wordt. 

Wat gaat microdermabrasie voor je huid doen? 

Zoals hierboven al beschreven verwijderd microdermabrasie dode huidcellen. Het werkt dus op de bovenste huidlaag. Als het ware wordt er een dun laagje van de huid “afgeschaafd”. Doordat dit bovenste laagje van je huid af is, is het voor je huid makkelijker om de werkzame stoffen uit je skincare op te nemen. Hierdoor zullen deze effectiever werken op de huid. Daarnaast zullen je poriën minder opvallen, waardoor je huid er beter uitziet. Met microdermabrasie kunnen fijne rimpels en pigmentvlekjes minder zichtbaar worden gemaakt. 

Hoe vaak moet je microdermabrasie ondergaan? 

Hoe vaak je een behandeling ondergaat kun je in principe zelf bepalen. Voor het mooiste resultaat wordt vaak een kuur aangeraden, dan krijg je een aantal behandelingen achter elkaar met een korte tijd ertussen. Maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om het twee keer per jaar te laten doen. Een ding is zeker: je huid zal stralen als nooit tevoren. Let wel op dat als je een behandeling hebt gehad dat je je huid goed insmeert met SPF. Je huid neemt nu namelijk de zon ook goed op en je wil natuurlijk voorkomen dat je rimpels of pigmentvlekken krijgt.